NAK BUAT DUIT DENGAN AFFILIATE? BACA DULU TIPS NI

Untuk buat duit yang banyak dalam dunia affiliate, anda perlu mempunyai kemahiran asas seorang affiliate yang kuat. Untuk pengetahuan anda, masa tidak boleh di beli. Jadi, penuhkan ilmu di dada sebelum anda mencuba sesuatu. Ada orang suka melakukan sesuatu secara cuba jaya. Kenapa perlu mencuba satu konsep yang tidak terbukti berjaya berbanding mencuba sesuatu yang pasti berjaya.

Untuk anda mencipta sesuatu yang baru, anda perlu menguasai asas perkara itu dahulu. Contohnya jika anda ingin mencipta rumus baru dalam matematik, anda perlu mempunyai ilmu asas matematik yang tinggi.

 

Kesimpulannya adalah anda perlu tahu dan praktikkan ilmu asas affiliate sebelum anda mencuba teknik-teknik baru melalui pemasaran internet. Sebagai penduan untuk anda, saya ada senaraikan tip – tip apa yang anda patut lakukan dan tidak patut anda lakukan dalam kerjaya anda sebagai affilaite.

 

Apa yang patut anda lakukan

 

  1. Langkah pertama adalah membeli nama domain dan hosting. Dari laman web ini, anda bina squeeze page untuk membina sebanyak mungkin senarai emel. Jangan fikir bagaimana hendak mempromosi squeeze anda. Bina dahulu, barulah anda fikirkan bagaimana hendak mempromosi squeeze page anda.

 

  1. Sentisa mencuba idea dan strategi baru untuk kegunaan diri anda sendiri. Jika apa yang anda rancangkan tidak menjadi, anda perlu mencuba melalui arah yang lain. Jangan mencuba sesuatu yang memang telah terbukti gagal oleh anda sendiri. Fokus dan cuba idea anda sendiri. Dari sini ilmu asas promosi boleh di perkembangkan dengan teknik anda sendiri.

 

  1. Sentiasa memberi kualiti yang terbaik. Jika anda ingin berjaya, anda perlu kejar kualiti bukannya pencapaian. Jangan fikir bagaimana hendak mencari jutaan ringgit tetapi fikir bagaimana hendak memberi yang terbaik dalam setiap perkara yang anda lakukan. Letakkan kualiti di hadapan, insyaAllah kejayaan akan menyusul.

 

  1. Gandakan usaha pada teknik yang berjaya. Jika teknik anda menjadi, anda pelru berusaha dua kali ganda untuk memperkemaskan teknik tersebut.

 

  1. Sentiasa konsisten dengan kerja anda. Jangan berhenti separuh jalan. Biarpun,teknik anda tidak menjadi, anda sepatutnya tunggu dahulu dan berikan teknik anda untuk berjaya. Berikan ia masa kerana kejayaan tidak datang pada sekelip mata. Mereka yang berjaya selalunya sangat konsisten dengan usaha mereka.

 

  1. Sentiasa berkomunikasi dengan pesaing – pesaing anda. Sentiasa  bertukar fikiran dengan rakan –rakan pesaing anda.

 

Baca langkah mudah memulakan bisnes affiliate anda.

 

Apa yang anda tidak patut lakukan.

 

  1. Jangan menjual secara terdesak. Contohnya letakkan harga tidak sama dengan kualiti produk dan surat jualan yang penuh dengan ayat paksaan untuk membeli.

 

  1. Jangan menipu. Jika ingin berjaya, anda jangan sesekali menipu. Ini kerana menipu adalah perangai orang yang putus asa.

 

  1. Jangan terlupa untuk hubungi pemilik produk affiliate jika anda tidak kenal akan mereka. Pastikan anda kenal mereka barulah anda mulakan promosi. ini penting supaya anda tidak tertipu di kemudian hari.

 

  1. Jangan terlupa untuk test link affiliate anda. Pastikan link affiliate anda adalah link affiliate anda.

 

Oh ya, sila share jika anda rasakan artikel ni bermanfaat untuk bacaan ramai. Jangan lupa baca tentang artikel mitos mengenai bisness affiliate juga.

Tim EvoBisnes - Dinor Sabudin

Dinor Sabudin a.k.a Cikgu Dropship merupakan seorang Infopreneur dan telah berkecimpung dalam dunia IM sejak 2009. Seorang pemain FB Ads dan Email Marketing tegar serta suka berkongsi ilmu melalui penulisan di blog, FB dan kelas-kelas bisnes online.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: